I dagene 7. – 9. maj 2019 besøgte 20 fiskere, auktions- og havnefolk fra Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn, fiskerihavnene Zeebrugge, Oosteende, Nieuwport samt franske Boulogne sur-Mer og Dunkerque.

Gruppen lagde fra land med et besøg på verdens største seafood messe ”Seafood Expo” i Bruxelles. Her kunne de danske fiskere ved selvsyn både se og smage, hvad der kan komme ud af havets frugter. De følgende dage bød på auktionsbesøg i belgiske Zeebrugge, Oosteende og Nieuwport og endelig de franske fiskerihavne Boulogne sur-Mer og Dunkerque. To yderpunkter, hvor Dunkerque har Frankrigs mindste fiskeauktion, er Boulogne sur-Mer Frankrigs mest betydningsfulde fiskerihavn og et europæisk logistikcenter for fisk og skaldyr. I Boulogne fik gruppen ligeledes en præsentation af fiskeriets organisering i Frankrig. Alt i alt, en tur fyldt med indtryk fra start til slut og nye kontakter og tanker med hjem.