HPIM0299.JPG

Rydalsgaard har fået bekræftet kvaliteten af deres kød

Rydalsgaard har hjemsted i Kare ved Ørsted på Djursland. På Rydalsgaard har samme familie drevet landbrug i flere generationer. I dag drives landbruget af to brødre og en søster. Køerne græsser på markerne, der ligger ned til Randers Fjord. Familien har i flere generationer haft kvæg og har dyrket den jord de har med respekt for naturen, og så vidt det var muligt været selvforsynende.

I forbindelse med Engagefood var Bettina Buhl fra medoperatøren Det Grønne Museum forbi Rydalsgaard sammen med gastronom Per Mandrup.

De mærkede den naturlige og stolte tradition ved at drive landbrug og den omsorg overfor dyrene og jorden, der kendetegner generationslandbrug. Som en del af Engagefood fik Per Mandrup testet det økologiske oksekød, og som forventeligt var det af yderst høj kvalitet.

Kvæget på Rydalsgaard er økologisk og af racen Angus. Dyrene får lov til naturligt at vokse sig til den optimale størrelse, for ungtyre er det 300 kg slagtevægt, mens det for kvierne er 200 kg slagtevægt.

 

Bekræftelse af kvalitet

Bettina og Per kunne konstatere at kødet var af højeste kvalitet, og valgte derfor at sætte sejlene ind på at hjælpe Rydalsgaard med markedsføringen. Per kontaktede et par restauranter for at fortælle om kødet, mens Bettina kiggede på kvaliteten af Rydalsgaards hjemmeside og Facebookside, der begge siden er blevet opdateret.

Ann fra Rydalsgaard udtaler at projektet har ” bekræftet os i at kvaliteten er i orden og at vi kan stå ved vores produkt. Generelt har forløbet tydeliggjort for os selv, hvem vi er og hvad vi står for, hvilket vi mener er en forudsætning for at vi kan markedsføre vores kød med integritet.”. Som et led i Engagefood vil Rydalsgaard gennemgå et forløb, hvor Bettina og Per arbejder med den forretningsmæssige udvikling af virksomheden. Et forløb, der kulminerer med Rydalsgaards deltagelse i Djurslandområdet på Food Festival til september. Her vil Rydalsgaard være en del af et Djurslandområde, der er et samarbejde med LAG Djursland. Området vil fremvise det bedste fra Djursland og sætte producenterne i scene vha kokke, der nytænker brugen af deres råvarer. Rydalsgaard ser frem til festivalen og håber på ”større synlighed og dermed et større kundeunderlag, der vil sætte pris på kvaliteten af vores kød.”

Generelt har forløbet tydeliggjort for os selv, hvem vi er og hvad vi står for, hvilket vi mener er en forudsætning for at vi kan markedsføre vores kød med integritet

Du kan se Rydalsgaards opdaterede hjemmeside på www.rydalsgaard.dk. Kødet sælges i enten kvarte eller ottendedele, som udskæres af den lokale slagter og afhentes af kunderne direkte fra slagtehuset samme dag, som det er udskåret.