4-dobling af produktion hos Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbryggeri producerer øl, frugtbrus og lemonade og har de seneste år øget sin produktion væsentligt: Sidste år blev der produceret 4.000 flasker om dagen.

”Jeg har sat stor pris på den meget kvalificerede bistand og sparring, som jeg har fået i forhold til helt konkrete, lavpraktiske, forretningsmæssige ting.

“Jeg har sat stor pris på den meget kvalificerede bistand og sparring, som jeg har fået i forhold til helt konkrete, lavpraktiske, forretningsmæssige ting. Jeg har følt, at der har været en oprigtig interesse i at følge og hjælpe mig med at udvikle min forretning, ja, jeg har fået hjælp på en varm måde, er blevet nurset. Det var blandt andet takket være Østjyllands Spisekammer, at jeg fik mulighed for at afsætte til det kinesiske marked, fordi jeg blev inviteret med til den rette messe,” fortæller Peder Zacho Hansen, indehaver

Ebeltoft Gårdbryggeri producerer øl, frugtbrus og lemonade og har de seneste år øget sin produktion væsentligt: Sidste år blev der produceret 4.000 flasker om dagen, i dag er produktionen oppe på 16.000. Øl, brus og lemonade afsættes til en række specialforretninger og restaurationer, er kommet på hylderne i Føtex Food under konceptet GO’Local og er på vej ind på det engelske og kinesiske marked. Nyheder er på vej i produktporteføljen, men indehaver Peder Zacho Hansen mener, at det endnu er for tidligt at løfte sløret for, hvad der er på vej. Fremgangen betyder i øvrigt, at der er opstået overskud og dermed mulighed for at investere i en pasteuriseringsmaskine, der vil lette arbejdsgangene og dermed skabe mulighed for øget produktion.

Østjyllands Spisekammer har spillet en væsentlig rolle i forhold til såvel produktudvikling som afsætning. Når det gælder produktudvikling, er der et projekt i gang, hvor den gamle kornsort sort byg, skal bruges til at skabe en ny øl. Kornet er dyrket på Dansk Landbrugsmuseum som forsøg og kan have et potentiale i forhold til at skabe moderne fødevareprodukter. Når det gælder afsætning, er det kontakter skabt af Østjyllands Spisekammer, der har båret frugt. Det gælder både afsætningen til Føtex Food, udvalgte specialbutikker i Østjylland og det kinesiske marked. Hvad angår det sidste, så er der sat en proces i gang efter Dansk Industris messe i Shanghai i november 2014, som Ebeltoft Gårdbryggeri blev inviteret til på foranledning af Østjyllands Spisekammer, da bryggeriet havde tilkendegivet interesse i at eksportere.

Find mere information
Få mere information om Østjyllands Spisekammer her.
Læs mere om Ebeltoft Gårdbryggeri på ebeltoftgaardbryggeri.dk

Casen om Ebeltoft Gårdbryggeri er en del af projektet Østjyllands Spisekammer som bl.a. er støttet af Region Midtjylland.

Casen er opdateret 26. juni 2015